NaturalSwiss Béltisztító program

Kérdése van?

Lépjen kapcsolatba a NaturalSwiss ügyfélszolgálatával!

Ügyfélszolgálat

Elérhetőség: 08:00 - 16:30
Telefon: (06) 21 252 38 00

Email cím: [email protected]

Összetevők
Svájci
60 napos garancia
Szállítás
Gyógyszertárakban is megvásárolhatók

Bélrendszer tisztítása természetesen - belek tisztítása egészségünkért

A kor előrehaladtával a bélrendszerben egyre nagyobb mennyiségű káros anyag rakódik le, ami számos kellemetlen panaszt, illetve akár betegségeket okozhat. Ezért szükséges a bélrendszer tisztítása, amiben az életmódváltás és a minőségi táplálékkiegészítők lehetnek segítségünkre.

Életünk során közel 30 tonna étel halad át a bélrendszerünkön, már csak ezért is szinte elkerülhetetlen, hogy idővel ne halmozódjanak fel a belekben a toxinok és salakanyagok. Ezt csak úgy tudnánk megelőzni, ha kizárólag bio minőségű, egészséges táplálékot fogyasztanánk, és egy olyan elzárt laboratóriumban élnénk, ahol a vizet és a levegőt is megtisztítják. Mivel erre nincsen lehetőség, a vastagbélben megjelenő lerakódások eltávolítása, azaz a bélrendszer tisztítása érdekében javasolt a rostokban gazdag táplálékok (pl. chia mag, psyllium, szilva, rozs, teljes kiőrlésű gabonák, paprika, hagyma) fogyasztása. Ez azonban önmagában nem elegendő: ahogyan a szervezet természetes méregtelenítő folyamatai sem képesek egyedül megküzdeni a testünkbe kerülő káros anyagokkal, amelyek közül különösen a nagy mennyiségű állati zsír, a szénhidrátok, a fehér cukor, valamint a konzerv-, kész- és félkész ételekben található adalékanyagok veszélyesek. A belek tisztítása hatékonyabb, ha rendszeresen mozgunk: a mindennapos testedzés jelentős mértékben hozzájárul a megfelelő bélmozgások, és így az egészséges ürítés biztosításához. Mindez azt jelenti, hogy a bélrendszer tisztítása – legalábbis az elvárt szinten – csak külső segítséggel oldható meg.

Miért fontos a bélrendszer tisztítása?

Ha nem történik meg időben a belek tisztítása, a letapadó káros anyagok miatt számos kellemetlen tünet, sőt betegség alakulhat ki. Ezek közül a leggyakoribb a rossz emésztés, a krónikus székrekedés, a puffadás, a fokozott gézképződés, a visszatérő hasfájás és fejfájás, a fáradékonyság, a Candida elszaporodása, illetve az elégtelen felszívódás következményeként jelentkező hiányállapotok. Ráadásul, a belek tisztítása nélkül felhalmozódó mérgek jelentősen növelik a vastagbéldaganat kialakulásának kockázatát, így elmondható, hogy a bélrendszer tisztítása akár életet is menthet. Arra viszont figyelni kell, hogy kifejlett kolorektális rák esetén a belek tisztítása csak orvosi ellenőrzés mellett végezhető.

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból azt sem, hogy a vastagbélben található a bélflóra, valamint az immunsejtjeinek hetven százaléka, vagyis a bélrendszer egészsége közvetlenül kihat az immunrendszer és a bélflóra állapotára. Ezeknek a kellemetlen tüneteknek az elkerülésében, illetve megszüntetésükben lehet segítségünkre a bélrendszer tisztítása, amit a panaszok jelentkezésekor azonnal érdemes elvégezni. Amennyiben nincsenek tüneteink, a megelőzés érdekében, a belek tisztítása tavasszal és ősszel mindenképpen javasolt, de szükség szerint évente akár 3-4 alkalommal is megismételhető. Ez könnyen kivitelezhető, hiszen a megfelelő táplálékkiegészítők használatával a bélrendszer tisztítása nem terheli meg a szervezetet, sőt, támogatja annak működését.

A paraziták ellen is hatékony a belek tisztítása

A felhalmozódó salakanyag nem csupán a felszívódást gátolja, hanem kiváló élőhelyet biztosít a paraziták számára. Az ételekkel, vagy éppen a vízzel a bélrendszerbe kerülő férgek és kukacok a salakanyagban megbújva, könnyen elszaporodnak. Nem csupán elszívják a tápanyagokat, hanem anyagcseréjük közben mérgeket is termelnek. A bélrendszer tisztítása ezt a problémát is megoldja: a kúra során ugyanis a salakanyaggal együtt a paraziták és petéik is elhagyják a szervezetet. Ezt követően a belek tisztítása megakadályozza a parazita-fertőzés megismétlődését.

A fogyásban is segít a bélrendszer tisztítása

Bár a bélrendszer tisztítása nem fogyókúra, mégis segíti a súlyvesztést, valamint egy lépéssel közelebb visz a lapos has eléréséhez. Arról van szó, hogy a belek tisztítása közben, függően az addigi életmódunktól, akár 2-3 kilónyi lerakódástól is megszabadulhatunk, míg a helyreálló anyagcsere felgyorsítja a zsírok lebontását. Nem véletlen, hogy a bélrendszer tisztítása után az addig kiálló has is visszahúzódik.

Bélrendszer tisztítása hatékonyan

Mint láthattuk, a bélrendszer tisztítása a táplálékkiegészítőkkel a leghatékonyabb. Nem mindegy azonban, hogy milyen terméket használunk: a belek tisztítása ugyanis kényes feladat. Tájékozódjunk az internetes szakmai fórumokon, olvassuk el a felhasználók hitelesített véleményét, tudjunk meg mindent arról, melyik készítménnyel a legsikeresebb a bélrendszer tisztítása. Tartsuk szem előtt: a belek tisztítása egészségünk záloga, amihez csak a legjobb minőségű terméket szabad igénybe venni.